Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-05@20:10:13 GMT

طرح جابربن‌حیان چه مراحلی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۵۶۸۴۷

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش شهرتهران گفت: طرح جابربن حیان در واقع در قالب کتب درسی دانش‌آموزان است و این طرح ابزاری است برای پژوهش و ابزاری است برای تعمل و فکر کردن در خصوص مطالب درسی برای دانش آموزان در سنین و دوره‌های مختلف تحصیلی است. سعید ربوشه، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش شهرتهران، در گفتگو با میزان در خصوص مراحل طرح جابربن‌حیان، گفت: طرح جابر یک طرح پژوهش محور بوده و اغلب به دست سازه‌های عملی دانش آموزان و آزمایش‌های مربوط به نکات درسی آن‌ها تمرکز دارد و با هدف پژوهش کردن، کندوکاو، جستجوکردن، پرسشگری و با فرضیه‌سازی به پاسخ‌های خود برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ربوشه توضیح داد: در تحقیق زمینه‌ای طرح جابربن حیان رعایت نکاتی مثل عنوان طرح جابربن حیان، تعریف، عکس‌های مربوط به مستندات انجام شده، و طبقه بندی، نتیجه گیری و منابع و ماخذ الزامیست؛ که این طرح در شش پایه ابتدایی انجام می‌پذیرد که در هر پایه به صورت زیر دسته‌بندی می‌شود.
وی ادامه داد: طرح جابربن حیان برای پایه اول ابتدایی و پایه دوم ابتدایی و همچنین پایه سوم ابتدایی (به صورت تحقیق زمینه‌ای) در پایه چهارم ابتدایی (به صورت آزمایش)، در پایه پنجم ابتدایی (به صورت آزمایش و دست سازه) و در پایه ششم ابتدایی (به صورت آزمایش و دست سازه) است.
همچنین ربوشه ادامه داد: دفتر کارنما یا پوشه کار طرح جابر در واقع به فعالیت‌های نوشتاری گفته می‌شود که پیرامون طرح جابر انجام می‌شود و در اختیار داوران طرح قرار می‌گیرد. در واقع هر دانش آموزی که چه به صورت فردی و چه به صورت گروهی اقدام به تهیه و تنظیم طرح و پروژه جابر کند باید از همان ابتدای امر کلیه فعالیت‌های انجام شده را یادداشت کند.
ربوشه مطرح کرد: ساخت و طراحی دست سازه طرح جابر که مربوط به پایه‌های پنجم و ششم است که این بخش از مسابقه رقابت بالایی داشته و علاقه‌مندان به این محور را دانش آموزان کوشا با ضریب هوشی بالا تشکیل می‌دهند؛ بنابراین وزارتخانه آموزش و پرورش و ادارات ناحیه بیشترین تمرکز را بر روی این محور دارند.
معاون ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران گفت: محور آزمایش یکی از بخش‌هایی که علاقه‌مندان جشنواره طرح جابر است. این محور معمولا به پایه‌های چهارم به بالا اختصاص می‌یابد. دانش آموزان در این پایه‌ها می‌کوشند آزمایش‌های کتب درسی خود را به صورت عملی اجرا کرده و نتیجه‌گیری حاصل از مشاهدات خود را به صورت مستندات طرح جابر را بیان کنند.
همچنین وی عنوان کرد: در کشور‌های دیگر هم با عناوین مختلفی این طرح اجرا می‌شود کارتوپلاست‌هایی طراحی می‌کنند و این فرآیند تحقیقات را که در طی فرضیه‌سازی و نظریه‌سازی که به آن رسیده‌اند و ابداعاتی که انجام داده‌اند و همچنین پژوهش‌های خود را در کارتوپلاست نشان می‌دهند.
ربوشه بیان کرد: در کشور ما دامنه این طرح وسیع‌تر از دیگر کشور‌ها است الزاماً به صورت کارتوپلاست نیست دانش آموزان و معلمان اینکه یک کارتوپلاست درست کنند و یک فرضیه را بسازند و این فرضیه را که نیاز به جمع‌آوری اطلاعات و تحقیق و بررسی است را انجام دهند، دیگر نیازی به اینگونه طرح‌ها نیست.

وی در پایان متذکر شد: دانش آموزان شرکت‌کننده در طرح جابر باید بخش‌های مرتبط با طرح خود را به صورت الگویی که بخشنامه فراخوان وجود دارد بر روی کارتو پلاست نصب کند. این بخش تاثیر مهمی در برگزیده شدن افراد دارد چرا که کلیات طرح و پروژه‌ای را که انجام داده است در یک نگاه مشخص است.

بیشتر بخوانید: طرح جابربن‌حیان چگونه طرحی است؟
انتهای پیام/ برچسب ها: مدارس طرح جابر دانش آموزان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مدارس طرح جابر دانش آموزان طرح جابربن حیان آموزش و پرورش دانش آموزان طرح جابر دست سازه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۵۶۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایری/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت

سرپرست آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: مجوز برگزاری امتحان نهایی متوسطه در سه آموزشگاه استان اخذ شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، علی رحیم، امروز _یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت_ در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: چهار درصد جمعیت دانش‌آموزان کهگیلویه و بویراحمد یعنی سه هزار و ۷۱۱ دانش‌آموز را، دانش‌آموزان عشایری تشکیل می‌دهند.

وی افزود: مناطق عشایری گچساران، زیلایی، پشت کوه جلیل و عشایر استان‌های بوشهر، فارس، چهارمحال و بختیاری و اصفهان زیر پوشش مدارس عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند.

رئیس آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از ۵۳۰ نفر نیروی آموزشی و اداری کار آموزش سه هزار و ۷۱۱ دانش‌آموز عشایری را در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ برعهده دارند.

وی تصریح کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته امتحانات نهایی پایه متوسطه سال‌جاری برای نخستین‌بار در مدارس عشایری دخترانه سرآبتاوه، شهید اندرخورپوله و سیدالشهدای چهارتخته برگزار می‌شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: پیش از این امتحانات پایان سال تحصیلی مقطع متوسطه در مدارس امام «محمد باقر موشمی، امام هادی برد پهن، نخبگان گنجه‌ای و امام علی پهون» برگزار می‌شد.

وی افزود: دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم کهگیلویه و بویراحمد در صورت اخذ نشدن این مجوز باید کیلومترها راه سخت گذر را با خودرو یا موتور سیکلت برای شرکت در این آزمون پیمایش می‌کردند.

رئیس آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۲۰ دانش‌آموز در این چهار حوزه امتحانی مذکور افزون بر خطرات جاده‌ای هزینه‌های زیادی را برای طی کردن در مسیرهای سخت گذر می‌پرداختند.

وی تصریح کرد: آزمون نهایی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم برای دانش‌آموزان استان در هفت حوزه برگزار می‌شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان مقطع ابتدایی عشایر به‌صورت ثابت، نیمه‌ثابت و سیار زیر پوشش آموزش‌های تحصیلی این اداره کل قرار گرفته‌اند.

کد خبر 750721

دیگر خبرها

  • شغلی که مسیرش با کوله‌بار عشق طی می‌شود
  • امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایر/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایری/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • شیفتگانِ آن عارفِ عاشق/ ایرانیان زیادی مرید و دلبسته امام صادق بودند، از عطار و بایزید بسطامی تا جابر ابن حیان
  • برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم چگونه تصحیح می شود؟
  • جزئیات تصحیح برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم
  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • آغاز فرآیند جهش تحصیلی دانش آموزان کردستانی از فردا