Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@18:00:19 GMT

معرفی بانک فایل پژوهشی معلمان

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۰۹۰۷۹۱

بررسی های آموزشی و پرورشی در سال های اخیر نشان می دهند که مهم ترین نسخه نجات بخش برای بهبود مسائل آموزشی و تربیتی این است که ما معلمان کارآمدی داشته باشیم ویک راه کارآمدتر کردن معلمان ،ایجاد یک بستر و فرصت مناسب به منظور هم آموزی آنان از تجربه های یکدیگر است. و برای بازسازی معلمان هزاره سوم باید فرصت داد تا از هم بیاموزند و از تجربیات گرانبهای یکدیگر استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درس پژوهی

در میان طرح ها و پروژه هایی که در آموزش و پرورش ایران در جریان است، اجرای درس پژوهی می تواند یک انقلاب آموزشی در مدارس ایجاد کند. و معلمان را به تفکر و اندیشه برای چاره جوئی در بن بست های آموزشی و تربیتی ترغیب نماید.

اهمیت و ضرورت درس پژوهی در طی سالهای اخیر به این دلیل بوده است که نظرات و دیدگاه های معلمان در گذشته فقط در حد یک صورتجلسه و نهایتاً ارجاع به منطقه و یا استان باقی می ماند و عزم و اراده جدی برای بهبود روش های تدریس در این گونه از موضوعات از طریق یک کارعملی و فراتر از تئوری وجود نداشت.

می توان گفت درس پژوهی یک رویکرد جدید برای رشد حرفه ای معلمان و بهبود روشهای تدریس است .

که به معلم در هنر تدریس یاری میرساند ، فواید درس پژوهی معلم را به باز اندیشی در عمل آموزش از طراحی ،برنامه ریزی درس ، طرح درس ،تدریس ، گرفتن بازخورد اصلاح فرایند تدریس وادار می کند.

طرح جابربن حیان

از آنجا که داشتن دانش آموزانی متفکر و زبده تنها بوسیله پرورش معلمان پویا با روش های تدریس نوین حاصل نمی شود و نیاز به ترغیب و پرورش قوه تفکر و خلاقیت در دانش آموزان نیز هست جابر بن حیان در مدارس ابتدایی مطرح می گردد.

در طرح جابربن حیان دانش آموزان باید ایده های علمی و آموزشی خود را که در رابطه با موضوعات درسی و سطح علمی خود در ذهن دارند به صورت عملی پیاده سازی کنند. پس از اینکه طرح و پروژه شان تمام شد از آن دفاع کرده و گزارش آن را اعلام می کنند.

اهمیت طرح جابربن حیان در آن است که دانش آموزان حس و روحیه مشارکت پذیری بالایی پیدا کرده و در جهت ارتقای خلاقیت خود می کوشند.

دانش آموزان در این راستا آنچه را که در ذهن دارند با توجه به تجربیات و راهکار های افراد مختلف و صاحب نظر به مرحله اجرا در می آورند.

دانش آموزان در این طرح در خلال انجام پروژه گزارش کار خود را در دفتری به نام دفتر کارنما می نویسند.و بخش هایی از انجام پروژه را مانند عکس های پروژه ،عنوان پروژه،سپاسگزاری،متن اصلی در رابطه با چگونگی انجام کار را در تابلویی که از کارتو پلاست تهیه شده است،می چسبانند.

در نهایت طرح برای اظهار نظر ابتدا به مدیریت آموزشگاه و سپس در سطح شهرستان و استان و در نهایت به منطقه راه پیدا می کند.

طرح کرامت

با توجه به آنچه گفتیم برای دانش آموزان کارآمد و نظام آموزشی هوشمند نیاز به وجود طرح هایی چون طرح جابربن حیان و درس پژوهی احساس شد.

اما آنچه واضح است اینکه دانش آموزان فعال و تلاشگر و معلمان قوی و نخبه بدون داشتن کرامات انسانی و مهارت های اجتماعی ارزشی ندارد.

چرا که داشتن دانش آموزان با اخلاق می تواند آینده کشور را تضمین کند.اینجاست که در نظام آموزش و پرورش طرح کرامت مطرح می گردد. طرح کرامت طرحی است که در سالهای اخیر در بسیاری از مدارس علاقه مندان خاصی پیدا کرده است.

در این طرح که به مهارت های زندگی و کرامات انسانی توجه می شود ، دانش آموزان با کرامات و اخلاقیات آشنایی پیدا کرده و به وسیله شعر،داستان،معما ،لطیفه،حدیث و کلام بزرگان آن را در دفتری به نام دفتر کرامت پیاده سازی می کنند.

بعد از پیاده سازی در دفتر طرح کرامت و تزئین و زیبا نمودن دفتر آنگاه مرحله اجرا فرا می رسد.دانش آموزان به کمک معلم خود تک تک طرح ها را در زندگی اجرا می کنند و به این وسیله خصوصیات و خصلت ها ی نیکو و پسندیده را فراگرفته و در زندگی به آنها عمل می کنند.

پیرو آنچه بیان گردید، بانک فایل پژوهشی معلمان اقدام به تهیه صد ها نمونه از طرح های فوق نموده است و دانش آموزان و معلمان گرانقدر می توانند با مراجعه به این سایت با آدرس moallemblog.com از صدها نمونه طرح فوق استفاده نمایند.

منبع : بانک فایل پژوهشی معلمان

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۹۰۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم با معرفی نفرات برتر در استان به کار خود پایان داد.

دبیر جشنواره گفت: این جشنواره در زمینه فرهنگی، هنری، علمی و پژوهشی با محوریت نوجوان سالم، یاری گران زندگی و مدیریت مورد با کُلیات خودمراقبتی دانش اموزان در مقابل با کاهش، کنترل و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برگزار شد.

منصوری افزود: بیش از شش هزار و ۵۰۰ اثر از فرهنگیان و دانش آوزان استان به دبیرخانه با محوریت نوجوان سالم ارسال شد که بیش از ۱۰۰ اثر برگزیده شدند و از آنها تجلیل شد.

او گفت: در کنار برترین‌ها یاری گران زندگی مدارس و همچنین مدیریت مورد نیز دانش آموزان توانمند در زمینه شغل‌های علمی، فناوری و افتخارات علمی و پزوهشی و اجتماعی آثار خود را ارسال کردند.

تجلی نیا مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش در این آیین، جشنواره نوجوان سالم را فرصتی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و خود مراقبتی دانست و گفت: تلاش ما بر این است با سالم سازی محیط و با استفاده از تاثیر گروه همسالان، مربیان و معلمان بتوانیم دانش آموزان را به سمت مسیر صحیح زندگی، هدایت و زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی را در جامعه فراهم کنیم.

مولوی مدیر کل آموزش و پرورش استان هم در این آیین آشنایی دانش آموزان با مشارکت اجتماعی و ترویج زندگی سالم و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را از اهداف این جشنواره بیان کرد و گفت: یاری گران زندگی در مدرسه باید دانش آموزان سالم باشند و نگذارند آسیب‌های اجتماعی چه در مدرسه و چه در جامعه گسترش یابد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • مدارسی که شهریه می‌گیرند را معرفی کنید
  • یاوری: دانش‌آموزان در نمایشگاه پژوهشی سمپاد ظرفیت نهفته خود را آشکار می‌کنند
  • دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد برگزار می‌شود
  • یاوری: دانش آموزان در نمایشگاه پژوهشی سمپاد ظرفیت نهفته خود را آشکار می‌کنند
  • جشنواره دانش‌آموزی فرهیختگان جوان ۱۹ اردیبهشت آغاز به کار می‌کند/ ایجاد شبکه پژوهشی قوی و منسجم در بخش دانش‌آموزی
  • مشق الفبای زندگی در آغوشی شاید مهربان‌تر از مادر
  • مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران